16 Nisan 2020 Perşembe

İnternette Sohbet

Kendini yalnız hisseden, dış çevrede hızlıca ve rahatlıkla arkadaşlık kurmada az da olsa zorluk çeken, bazen dertlerini hiç tanımadığı bir kişiyle paylaşmak isteyen ya da tüm bunların dışında hiç tanımadığı, bilmediği kişilerle tatlı vakit geçirmek isteyen kişiler için, internet kullanıcılarına sunulan imkan: İnternette sohbet .

Bazen kişi, kendini kalabalıklar içinde yalnız hissedebilir. Bilmediği, tanımadığı sözcüklerle karşılaşmak ister. Ya da bazen kişi, hayatının ve hayatında bulunan kişilerin rutininden sıyrılmak ister. Yeni insanlar keşfetmek, yeni insanlarla sohbet etmek, tanış olmak ister. Kişilerin tüm bu isteklerini karşılayabilecek zamanı, mekanı uygun olamayabilir. Böyle bir durumda yapılacak en iyi alternatiflerden biri internette sohbet.

İnternette sohbet odaları sayesinde farklı karakter özelliklerine sahip birçok insanı tanıma fırsatı elde edilebilir. Belki de kişinin hayatı boyunca, karşılaşamayacağı kişileri tanıma, arkadaşlık etme fırsatı sunan internette sohbet, kişinin hayatına farklı bir deneyim katar.

İnsan doğasının bir başka özelliği de utangaçlıktır. İnternette chat ile utangaçlık özelliğine sahip olan bireyler, kendilerini bu konuda geliştirebilir ve var olan güvenlerine güven katabilirler. Böylece, günlük yaşamlarında da bireyler, öz güven sahibi, utangaçlıklarından arınmış hale gelirler. Bu da daha sağlıklı ilişkiler kurmalarına yardımcı olur. Sayılan özellikler sonucu, internette sohbet hem kişinin iç dünyasını zenginleştirmesini hem de dış dünya ile daha rahat bir şekilde iletişim kurmasını sağlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder